60'LIK ONE TOUCH KULUÇKA MAKİNESİ KULLANMA KILAVUZU

 

Bu yazımızda 60'lık One Touch Kuluçka Makinemizin kutu içeriği, kurulumu, nem ayarı, kalibrasyon ayarı, çıkım oranını yükseltmeye yarayacak püf noktalardan bahsedeceğiz. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak hızlıca yazı içerisinde gezinebilirsiniz.

 

 

 

 

Kutu İçeriği

 

  • 1 Adet Güç Kablosu
  • 1 Adet Viyol Takımı
  • 1 Adet Su Spreyi
  • 1 Adet Su Ekleme Şişesi

 

 Kurulum ve Genel Kullanım

 

60'lık One Touch Kuluçka makinemiz standart fabrika ayarlarında kalibresi yapılarak gönderilmektedir. Panel üzerindeki her hangi bir ayar ile oynamayın. Fark etmeden panelin yanlış hesaplama yapmasına sebep olabilirsiniz ve bu çıkım başarınızı kötü anlamda etkiler. Aşağıdaki maddelere bağlı kalarak iyi bir çıkım deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

  • Viyol takımını dikkatli bir şekilde takın.
  • Viyol motoru ile üst kapakta bulunan erkek ve dişi soketleri bağlayın.
  • Makineyi strafor içerisinde çalıştırın.
  • 15-20 derece oda sıcaklığında çalıştırmaya özen gösterin.
  • Makineyi 30-35 dk. kadar su ve yumurta yüklemesi yapmadan çalıştırın.
  • Isı derecesi 37-38 arasına geldiğinde su ve yumurta yüklemesi yapın.

 

 Panel Kullanımı

 

5 Hazır Program özelliğine sahip olan 60'lık makinemizde tek tuş ile Tavuk, Kaz, Hindi, Ördek gibi modlara alabiliyorsunuz. Aşağıdaki görselde panel üzerinde bulunan tuşların ne işe yaradığını görebilirsiniz.

 

 

 

 

Gelişim ve Çıkım Tablosu

 

Yumurta cinslerine göre gelişim ve çıkım süreleri farklılık göstermektedir. Aşağıda sizler için hazırladığımız tabloya göz atarak hangi yumurta cinsinin kaç günde gelişeceğini, çıkım yapacağını görebilirsiniz.

 

 

 

Nem Ayarı Nasıl Yapılır?

 

Kuluçka makinelerimizin nem ayarlamaları hobi makinelerimizde manuel yapılmaktadır. Doğru orantıda çalışan bu sistemde "ne kadar su koyarsanız o kadar nem oluşur" mantığı vardır. Dış hava şartlarının makine içerisindeki nemi etkilememesi için strafor köpük içerisinde çalıştırmanız gerekmektedir. Nem ayarını iyi tutturabilmek için öncelikle makinenizi 15-20 derece oda sıcaklığında ve düz bir zeminde çalıştırın. Makine ısısı 37-38'e gelene kadar makine içerisine su eklemeyin, bu sayede makine çalışacağı ortamın nemini ölçecektir. Sonrasında çıkan nem sonucuna göre su eklemesi yapın.

 

 

Ne Kadar Su Koyacağım?

 

Makinenize ekleyeceğiniz su ölçüsü bazı durumlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Fakat ilk su ekleyişinizde bunu bilemeyeceğiniz için tavsiye olarak "çay bardağının çeyreği kadar" su eklemesi yapın. Tavuk yumurtası için nem aralığı 50-60 arasında olmaktadır. Nem yüzdesi, 50-60 arasında olacak şekilde günlük takip yaparak su eklemesi yapmanız gerekmektedir. Eğer ki neminiz 45'in altına inerse, bir kaç damla su, nemin 50'yi geçmesine olanak sağlayabilir. Bu sebeple dikkatli bir su eklemesi yapmanız gerekmektedir. Aksi halde suyu fazla kaçırırsanız neminiz çok yükseklere çıkar ve bu çıkım oranınıza kötü etki eder.

 

Otomatik Su Ekleme

 

Eğer ki kuluçka makinesi nem ayarını yapmakta zorlanıyorsanız, otomatik su ekleme yöntemlerinden bazılarını kullanabilirsiniz. Bunlardan en yaygın olan Serum Sistemini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. 

 

Kuluçka Makinesi Serum Sistemi Nasıl Yapılır

 

 

Kuluçka makinesi serum sisteminin yapılışı oldukça basittir. Bu kolay yöntem sayesinde binlerce liralık masraftan sizi kurtarmış bulunuyoruz. Aşağıda sizin için çektiğimiz videoyu izleyerek serum sisteminin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

 

TANITIM VİDEOSU

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR